Monday, January 22, 2007

Dynastia

Clintonin Hillary ilmoitti viikonloppuna ryhtyvänsä kisaamaan USA:n presidentin pestistä vuoden 2008 vaaleissa. Jee Hillary, go!

Tosin samaan hengenvetoon on jeesusteltava USA:n demokratian tilaa. Oletetaanpa että Hillary voittaa vaalit. Ollaan tilanteessa, jossa demokratian ihmemaassa presidentin virkaa ovat vuodesta 1989 hoitaneet tasan kaksi perhettä. Hillaryn mahdollisen ensimmäisen kauden päättyessä tekisi se 23 vuotta. Hillaryn jatkaessa vielä toisen kauden, hups, ollaankin vuodessa 2016.

27 vuotta Busheja ja Clintoneita, kaksi perhettä jotka edustavat 300 miljoonaa kansalaista. Kehtaavat vielä puhua itsestään demokratian mallimaana. Banaanivaltio sanon minä.

1 comment:

Anonymous said...

Hei muru!

Hyvää tekstiä kirjotat, hauska lukea. Mietin vaan missä on suitsutukset upeista lahjoista jotka muistuttivat siirtymästäsi virallisesti lähemmäs kolmea- kuin kahtakymmentä. ;D

Mäkin haluan blogin. Mutta kun työkseni niitä päivittäin lueskelen, en voi olla ihmettelemättä, miten ihmisillä riittää aika kertoa kaikista niistä asioista joista he kertovat? Ja miten Suomessa voi olla niin monta neulomiselle omistettua blogia?

Ehkä mun blogia ei tarvita sinne sekaan.