Tuesday, January 15, 2008

Våra tänker är med Sibbo

Kuuntelen nykyisin aamuisin Radio Extremeä. Musiikki osuu siellä hyvin mun korvaan. On myös helpottavaa kun suuri osa vitseistä menee ohi tajunnan aamuhämärissä, mutta taustalta kuuluu silti turvallista hölinää. Pimeässä Helsingissä on joku muukin kuin minä.

Mikäli olen kuitenkin oikein ymmärtänyt, myös Extremellä aamushow pyörii samaan tapaan kuin millä muullakin tahnsa kanavalla. Pari supliikki-tyyppiä, väännetään vitsejä, puhutaan musiikista ja viihteestä, Andre Wickströmistä sekä pilkataan välillä jota kuta onnetonta.

Tänä aamuna Extreme oli kuitenkin ottanut haltuunsa journalismin jaloimman tehtävän ja noussut puolustamaan yhteiskunnan murjomaa pientä ihmistä! Aamun ohjelma oli nimittäin omistettu Sipoolle, jonka liittämistä Helsinkiin puitiin tänään korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Extremen väki otti homman tosissaan. Haastattelussa oli kunnanvaltuutettuja ja asiaa ruodittiin lähetyksessä perinpohjin. Kahdet uutiset jotka ehdin kuulla käsittelivät Sipoota ykkösuutisenaan.

"Jag fundera bara hur detta kan vara möjligt i en demokratisk stat?" juontaja kysyi pöyristyeenä. Sanos muuta! Onneksi meillä on Extreme, kaikkien sorrettujen äänitorvi. Karmeampaa kohtaloa onkin vaikeampi kuvitella. Syntyä Sipooseen ja päätyä Helsinkiin!

Lähdin liikuttuneena kohti päivän velvollisuuksiani juontajan värisevä ääni korvissani kaikuen "Våra tänker är med Sibbo idag".

No comments: