Thursday, February 22, 2007

Meitä pidetään idiootteina!

Kauppakorkeassa opetetaan varmaankin vuoden uutuutena kurssia "Asiakas on ääliö". Vai miten pitäisi suhtautua seuraavanlaiseen ilmoitukseen:

Huoliteltu kolmekymppinen
Olen nuorekas vuonna -76 syntynyt tiiliverhoiltu omakotitalo Mäntsälässä. Kätken sisälleni 4 huonetta, keittiön ja saunaosaston. Seison tukevasti omalla 900 neliön tontilla, lähellä keskustan palveluita. Minua on uudistettu vuosien saatossa. Mh. 295.000

Kiinteistömaailman nerokas markkinointiosasto oli varannut sunnuntain Hesarin koko etusivun edellämainitun tyylisille ilmoituksille. Ampukaa minut jos ihmiset oikeasti syttyvät tuosta!

Kyseinen ilmoitus on kuitenkin vain yksi tapa soveltaa "Asiakas on ääliö"-kurssin oppeja. Den Kungliga Klubben lähettää pari kertaa viikossa minulle viestejä etunimelläni kiitellen hikisistä öistä sekä kutsuen taas pian messiin klubille, vaikka en ole koskaan puljussa käynyt, erehtynyt vain jättämään yhteystietoni nettisivuilla "lisätietoja kiitos"-kohtaan.

Parin vuoden takaa on jäänyt mieleen Elixia-kuntokeskuksen raivon partaalle saattanut jäsenyyden pakkomarkkinointi. Sain siskoltani ilmaisen lipun kokeilemaan kyseistä punttista. Sen saamarin lipun käyttäminen johti pakkokierrokseen salilla ja istumaan suurihampaisen ja tekopirteän ohjaajapoitsu-Mikon toimistoon. Mikko antoi ymmärtää, että lähteminen, saati lipun käyttäminen ei sovi ennenkuin nimi 24 kuukauden jäsennydestä (80 € /kk) on kiltisti pistetty paperiin. Kerrankin osasin olla häijy myös oikeassa elämässä ja sain itseni ulos toimistosta verisesti loukkaantuneen Mikon ohi. Mutta Mikkohan vainosi minua puhelimella jäsenyyttä kaupaten viikoittain. Viimeinen pisara oli kun eräänä päivänä löysin eteismatoltani postikortin tekstipuoli ylöspäin. Käsinkirjoitetussa kortissa luki "Oli tosi hauskaa nähdä viimeksi, toivottavasti nähdään pian taas :) Mikko" Katselin korttia ja kelasin läpi tuntemiani Mikkoja. Salainen ihailija ehkä? Kunnes käänsin kortin jonka kuvapuolella paistoi vihreänä silmään Elixian logo. RäyhRäyhRäyh.

Siskot ja veljet, meitä pidetään idiootteina tai hyvin yksinäisinä.

No comments: