Saturday, February 17, 2007

Hevi- ja metallikansan Euroviisuinnostus vai euroviisukansan hevi- ja metalli-innostus?

Tänään Euroviisukarsinnoissa äänestettiin Suomen edustaja tulevissa mittelöissä. Kymmenestä kipaleesta kansa äänesti ensin parhaat kolme ja kolmen kärjestä ykkösen. Ja tsiisus taas kerran. Kolmen parhaan joukossa olivat Hanna Pakarinen, Lovex ja Thunder-jotakin. Pakarisen biisi aika raskassävyistä kiukkupoppia, Lovexista tuli mieleen teini-ikäiset matkimassa Guns n´Rosesin Slashia (oisko johtunut silintereistä?) ja se viimeinen oli ilmeisesti olevinaan jonkin sortin heviä. Siis Euroviisuissa.

En mitenkään voi väittää tuntevani metalli- ja hevigenreä erityisen hyvin, mutta sen verran uskaltaisin olettaa, että Euroviisuissa ei vaan voi esittää ihan älyttömän hyvää sellaista. Tai ainakaan ihan kovin uskottavasti. Ja se mitä Lordille kävi viime vuonna varmaankin johtui koko paketista.

Häpeähän kuuluu olennaisesti kansanluonteeseemme ja sitä minäkin halusin vältellä alistuessani lähettämään tekstiviestin ja ottamaan osaa äänestykseen. Että edustamassa olisi edes nyt se Hanna Pakarinen jonka rallatus sentään kuulosti ihan siedettävältä. Onneksi lopulta biisin kertosäe "Leave me alone, I want to go home" erittäin kiukkuisti ilmaistuna riittivät Suomen kansalle todisteeksi riittävästä raskasmielisyydestä maamme edustustehtäviin ja ykköspaikka irtosi.

Allekirjoittanut kuitenkin jää pohtimaan onko Suomen hevi- ja metallikansa todella ruvennut diggailemaan Euroviisuja vai onko Euroviisukansa vain noin yleisesti hurahtanut tuohon tummansävyyn?

No comments: