Thursday, April 24, 2008

Argh FM

Vaahtoajaa ovat kiukuttaneet jo pidemmän aikaa suomalaiset radiokanavat. Kysehän on toki täysin makuasiasta, mutta tulkoon nyt taas ihan täydeltä laidalta. Sillä on se nyt ^*#%&le ettei tuolla toosassa ole yhtään suomenkielistä kanavaa, joka tekisi hyvää toimitettua ohjelmaa noin kaksvitosille (johin kyllä vain, itseni luen, EN lähemmäs kolmekymppisiin) ja soittaisi siihen väliin musiikkia, joka ei ole soittolistalta peräisin, vaan asiansa osaavan musatoimittajan. Mutta ei. NRJ ja Kiss ovat olleet pannassa jo useamman vuoden. Menemättä edes Novaan, josta sain ikuiset traumat työskennellessäni siivoushommissa telakalla eräänä kesänä ja jossa kyseinen kanava soi keskusradiosta. Jore Marjarannan kiljuma "Niin paljon tuskaa mahtuu pieneen sydämeen pieneen sydämeen" saa vieläkin minussa aikaan vastustamattoman halun riistää hengen itseltäni kuurausmopin avulla tavalla tai toisella. YleX:ltä voi olla toiveita kuulla toimitettua ohjelmaa, mutta aamuradio jota erityisesti kaihoilen on X:llä ihan liian raskas vaahtoajan makuun ja muutenkin vähän ankea. Ei Teräsbetonia aamiais- eikä muuhunkaan pöytään, kiitos. Groove FM menettelee musan puolesta, mutta toimitettua ohjelmaa sieltä ei tule ja 70-luvun lemmenlaivamusan henkiset viritykset menevät kyllä välillä vähän turhan pitkälle grooveilussaan.

Onkin siis tultava siihen visionäriseen tulokseen, että ennen oli kaikki paremmin. Oi niitä kultaisia Radio Mafian aikoja, jolloin radiota oli oikeasti kiva kuunnella, juontajat olivat toimittajia eikä musa tullut päiväohjelmissa suoraan soittolistalta. Kaipaan myös suunnattomasti Tarja Kulhoa Korson Räkkärimarketista, Leilaa ja Annukkaa sekä Alivaltiosihteeriä, jota kuullakseen pitäisi muuten kuunnella Radio Suomea. Apua. Erityisen vaikutuksen minuun teki Tarja Kulhon raportti Korsosta jossa häntä luultiin pyöräileväksi Jeesukseksi. Tiedän, jotta juttu olisi hauska olisi pitänyt kuulla se.

Kenen portaalle pitäisi mennä istumaan jälleen kerran se dynamiittipötkö reidessä että saisi Mafian takaisin?

5 comments:

Iirismaria said...

Totean tähän vain, että olen onnellisesti unohtanut Marjarannan Pieneen sydämeen ränkytyksen, hämärä muisto tulee kun sen mainitset, mutta en yritä sen kummemmin palautella mieleen....Ja toinen tuittava vuosien takaa, jota ilolla muistelen on Tarja ja Korson Räkkärimarket! Se oli mainio, valloittava, nauruhermojani kutkuttava (ainakin tuolloin) Voi saiskohan niitä jostain niitä ohjelmia, ylen elävä arkisto?

Satunnainen vaahtoaja said...

Se Marjaranta kannattaakin yrittää pitää aivojen siinä osassa jonne on varastoitu kaikki liian tuskallinen muistettavaksi. Pahoittelut että kaivelen näitä kipukohtia täällä.

Anonymous said...

Heiiii, eipä mollata Jorea nyt, vastuu kyseisestä piisistä on Sakari Kuosmasen! Ja se oli rakkautta ja kaipuuta mitä sinne sydämeen piti änkeä, ei tuskaa... Freudilainen? ;D
Ihan kärkisijoilla kyllä maailman ärrrsyttävimmäks biisiks, siinä samaa mieltä.

Ite kuuntelen aamusin Radio Rockia, samat biisit sielläkin aina, mutta juontajat sopivan sekasin. :)

Satunnainen vaahtoaja said...

Oi hitto, niinhän se olikin. Kiitokset oikaisusta, menee huuti oikeaan osoitteeseen Sakarille Joren sijaan :-)

Anonymous said...

Tahtois jo lissää vaahtoa!!