Wednesday, May 14, 2008

Ikuisuuskysymys

Olen suuri punaviinin ystävä ja tietenkin vuosien mittaan kaatanut useammankin lasillisen kyseistä nestettä milloin mihinkin; uudelle mekolle, äidin juhlapöytäliinalle, kaverin rinnuksille ja niin edespäin. Kaikkihan toki tietävät punaviinin kirot, läikkiä on kerta kaikkiaan hankalaa saada pois ja usein muistoksi jää ainakin sopivassa valossa kellertävä tahra.

Mutta. Muistaako kukaan IKINÄ läikyttäneensä valkoviiniä yhtäään mihinkään?! Vai johtuuko käsitykseni vain siitä yksinkertaisesta syystä, että punaviiniä juodaan enemmän ja sen läikyttämiseen liittyy aina kauhisteluefekti? Esimerkiksi juhlissa punaviinin läikyttäminen aiheuttaa yleisen alkavaa katastrofia muistuttavan hälytilan läikyttäjän panikoidessa aiheuttamaansa sotkua uudella valkoisella matolla, juhlien houstin kontatessa lattialla suolasirottimen kanssa ja vieraiden päällistellessä ympärillä.

Legendaarisiin punaviinitahratarinoihin kuuluu muuten erään tuttavani vilpitön yritys putsata kaatamansa punaviini pois matolta kaatamalla päälle lisää. Oli nautittu vissiin yksi liikaa.

Joka tapauksessa, olen vakuuttunut, etten ole eläessäni kaatanut yhtäkään valkoviinilasillista uuden mekon päälle ja voin siis olla täysin vakuuttunut elämään kätkeytyvästä suuresta ironiasta.

3 comments:

Anonymous said...

Se johtuu ihan siitä että valkoviini tekee ihmisistä niin paljon fiksumpia, charmantimpia ja ketterämpiä, että pysyy ne lasitkin kädessä. Kun taas punaviini tekee ihmisistä kömpelöitä ja hölmöjä. Tällä saattaa myös olla pysyvämpiä vaikutuksia älykkyyteen ja motoriikkaan. Näin se on. Et kyllä se nyt vaan on lopetettava se punaviinin juonti, tai ostettava esimerkiksi musta matto ja musta mekko.

t. Kati (,joka ei voi juoda migreenin takia punkkua edes puolta lasillista... En ole katkera, en. ;)

zra said...

Pakko jakaa punaviinikokemus Lontoonmatkalta. Oltiin katsomassa musikaalia, ja väliajan jälkeen sai ottaa punkkulasinsa mukaan katsomoon. Nousin antamaan tietä ohimeneville ihmisille, menetin tasapainoni ja heitin lasillisen punkkua edessä istuvan ruotsalaispojan über-trendikkään valkoisen kauluspaidan selkään.

Eikä se ruotsalaisen kohteliaaseen tapaan edes hermostunut, vaan vakuutti kovasti että "ei se mitään".

Olisinpa juonut valkoviiniä! Vieläkin hävettää.

Satunnainen vaahtoaja said...

Mahtavaa! :-D Tännehän voitaisiin perustaa joku punaviinitraumoista kärsivien tukiryhmä. Jokainen voisi valita itselleen sopivan tyyliin: Estyneet punaviininjuonnista, Läikyttäjät, Punaviinikänniääliöt jne.