Tuesday, March 13, 2007

Pourquoi?

Miksiköhän ranskalaisissa elokuvissa ihmiset ovat aina täysin neuroottisia ja perverssejä? Tai siis ihan hauskaa että yleisesti ottaen elokuvan juoni voi olla muutakin kuin jenkkihöttöä, mutta onko ranskalaiset elokuvat lopulta niin erilaisia verrattuina jenkki-sellaisiin? Siinä missä Hollywood-leffassa on sankari, kaunis tyttö ja pahis, niin ranskalaiselokuvassa on paljon karvoja, patoutunutta panemista ja askillinen tupakkaa. Ihan yhtä ennalta arvattavaa?

Sub-tv on näyttänyt R&A-leffoja tiistaisin. Viime viikolla leffaa Textiles kuvaillaan Nyt:issä seuraavasti "Pariisilaisperheen maailmankuva saa kolauksen, kun näkemättä ostettu huvila sijaitseekin keskellä nudistileiriä." Tällä viikolla ohjelmassa oli Tout le plaisir pour moi "Komedia kauniista ja itsekeskeisestä nautiskelijasta Louisesta, jonka elämä menee mullin mallin, kun hän odottamatta kadottaa klitoriksensa. "

Sepä selvä juttu!

Toisaalta kyse voisi olla vain R&A-meiningistä, joka sattumalta sopii stereotypiaan ranskalaisleffasta. Päätin kääntää huvikseni TV5:lle, eli Ranskan TV:lle. Haa, oikeussalidraama! Kaikki näytti täsmälleen samalta kuin missä tahansa amerikkalaisessa lakimiessarjassa, jakkupukuisia kauniita naisia, komeita miehiä, oikeustalon portaat, ihmissuhdekoukeroita...Ensimmäisen oikeuskäsittelyn kohdalla höristelin korviani. Oikeussalikieltä oli hankalaa seurata. Pinnistelin ja vihdoin aloin erottaa mistä syyttäjä syytettyä hiilosti "...le sadomasochismé..."...jaahas..."...sex continuellemment..."... no yllätys..."...avec les animaux..." Mais bien sûr!

No comments: